Kortina a Vlasta Mudriková

Galéria

Skupina začala svoje pôsobenie v dávnych 60. rokoch v obci Žilinská Lehota ako dychová hudba s obsadením mnohých muzikantov. Počas dlhých rokov obmieňania a vývoja hudobnej techniky vznikla v auguste 1999 terajšia zostava v obsadení Ladislav Holáň (tenor saxofón, spev), Miloš Holáň (tenor trombón, spev) a Stanislav Krajčí (klávesy, spev), ktorá hrá, spieva a zabáva svojich fanúšikov už 10 rok.

Začiatky neboli ľahké, keďže spojenie staršej a mladšej generácie vyvolávalo rôzne názory na cítenie a prejav hudby. Ale ako hovorí pravidlo, že všetko zlé je na niečo dobré, a tak to bolo aj v tomto prípade, zosúladili sme dlhoročné skúsenosti nášho najstaršieho člena s mladou krvou.

Menom Kortina volajú aj obec Žilinská Lehota. V roku 1956 práve prebiehali zimné olympijské hry v talianskom meste CORTINA D´AMPEZZO. Žiaci zo Žilinskej Lehoty navštevovali základnú školu v meste Žilina. Keď už prichádzala jar a zmizol už takmer všetok sneh, poštár, ktorý roznášal listy po okolitých dedinách sa nemohol dostať na svojom bicykli do obce Žilinská Lehota kvôli ešte stále pretrvávajúcom snehu na jej cestách a kopcoch.

A tak nosil poštu do základnej školy, ktorú navštevovali aj žiaci zo Žilinskej Lehoty a hovoril im: „Vy ste ako v tej Cortine, všade je už teplo len u Vás je veľa snehu“. Tak vznikol názov KORTINA.

V súčasnosti má kapela troch členov – Miloš Holáň zo Žilinskej Lehoty , Stanislav Krajčí z Bitarovej a Peter Štrauch z Považskej Bystrice. Popri svojej každodennej práci sa snažíme odreagovať naším spoločným koníčkom, ktorým je muzika. Vystupujeme a hráme ako zábavová kapela pre rôzne kultúrno spoločenské akcie ako sú svadby, zábavy, plesy, stužkové, vystúpenia, jubileá, letné akcie a pod.

Dĺžka podujatia: 80 minút
Rok výroby: 2022

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.