Malé manželské zločiny

Malé manželské zločiny

manželstvo ako totálna strata pamäti

Krásny, fascinujúci, úchvatný obraz manželstva, s jeho démonmi, žiarlivosťou, pokrytectvom, egoizmom, zaslepením, ošúchanosťou, ťažkopádnosťou a na druhej miske váh sú nezabudnuteľné spomienky, zviazanosť, humor a neha.

„Nikdy som nepochopil,k akému žánru patrí manželský život. Je to tragédia alebo komédia?,“ tento výrok Erica-Emmanuela Schmitta veľmi presne charakterizuje celú hru. K jej napísaniu ho údajne podnietilo to, že nepoznal hru o láske, ktorá pretrvá. Existujú tisícky hier o láske, ktorá sa skončí, najslávnejšia – Rómeo a Júlia – hovorí o jej začiatku a konci zároveň, ale zatiaľ nik nenapísal hru o pretrvávajúcej, manželskej láske. Veď akí by asi boli Shakespaerovi milenci po pätnásťročnom spolužití?

Eric-Emmanuel Schmitt je nositeľom viacerých prestížnych ocenení. Tento súčasný francúzsky dramatik a prozaik sa v priebehu desiatich rokov stal jedným z najčítanejších a najuvádzanejších autorov na svete. Jeho knihy boli preložené do 35 jazykov jeho hry sa pravidelne hrajú vo vyše 40 krajinách.

Autor: Eric - Emmanuel Schmitt

Účinkujú: Marta Sládečková (Lisa), Milan Lasica (Gilles)

Réžia: Vladimír Strnisko

Preklad: Eva Piovarcsyová

Scéna: Anita Szökeová

Kostýmy: Jana Hurtigová

Hudobná spolupráca: Silvia Michalidesová

Fotogaléria: Štúdio L+S

Premiéra: 27. 1. 2007

Dĺžka predstavenia: cca 1 hod. 15 min

Dĺžka podujatia: 100 minút
Rok výroby: 2007
Dátum lokálnej premiéry: 27. január 2007

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Réžia

  • Vladimír Strnisko

Hrajú

  • Marta Sládečková, Lisa, Slovensko
  • Milan Lasica, Gilles