VYUČOVANIE DONY MARGARITY (21.3.2024)

VIDEO POZVÁNKA

Srdečne Vás pozývame na satirickú monodrámu, v ktorej sa náš spoločenský dom zmení na školskú triedu a publikum na žiakov. Predstavenie hráme pri príležitosti Dňa učiteľov, pre všetkých učiteľov ale aj žiakov, aby sme si zaspomínali na „staré dobré časy“ v školských laviciach.

Oľga Belešová ako učiteľka na základnej škole Dona Margarita, ktorá chce žiakov vzdelávať podľa svojských metód. V inscenácii sa zámerne nepoužíva hudba, aby mali diváci od príchodu čo najautentickejší pocit návratu do školy, vrátane zlých asociácií, keď trpeli pod učiteľskou autoritou.

Dĺžka predstavenia: 2 vyučovacie hodiny po 45 minút, „desiatová“ prestávka 15 minút

preklad Lucia Boršanová

réžia Mária Záchenská

dramaturgia Roman Martinec

scéna Michal Lalinský

kostýmy Marina  Žiaková

svetlo, zvuk Dávid Strieženec

vlasy a  make-up Zuzana Pauková

vizuál Anikó Szudor

produkcia Katarína Šúchalová

účinkuje OĽGA BELEŠOVÁ

Vyučovanie Dony Margarity

Srdečne Vás pozývame na satirickú monodrámu, v ktorej sa náš spoločenský dom zmení na školskú triedu a publikum na žiakov. Predstavenie hráme pri príležitosti Dňa učiteľov, pre všetkých učiteľov ale aj žiakov, aby sme si zaspomínali na „staré dobré časy“ v školských laviciach. Oľga Belešová ako učiteľka na základnej škole Dona Margarita, ktorá chce žiakov vzdelávať podľa svojských metód. V inscenácii sa zámerne nepoužíva hudba, aby mali diváci od príchodu čo najautentickejší pocit návratu do školy, vrátane zlých asociácií, keď trpeli pod učiteľskou autoritou. dĺžka predstavenia: 2 vyučovacie hodiny po 45 minút, „desiatová“ prestávka 15 minút preklad Lucia Boršanová réžia Mária Záchenská dramaturgia Roman Martinec scéna Michal Lalinský kostýmy Marina Žiaková svetlo, zvuk Dávid Strieženec vlasy a make-up Zuzana Pauková vizuál Anikó Szudor produkcia Katarína Šúchalová...